16.5.2009. – VIII. Susret željezničkih modelara

16.5.2009. – VIII. Susret željezničkih modelara

6. rujna 2015.
/ / /
Comments Closed

Za ovu jesen smo kao glavnu konkurenciju našem VIII Susretu željezničkih modelara imali vikend s lijepim vremenom, pogodnim za šetnju i sjedenje na terasama kafića 다운로드. Posjeta je bila malo manja nego uobičajeno, ali su organizacija i atmosfera bile uobičajeno dobre. I dalje s ponosom možemo ustvrditi da je svaki susret bolji od prethodnog ebs 다큐!

Ljubitelji željezničkog modelarstva, maketarstva i pravih željeznica opet su se okupili 21.11.2009. na tradicionalnoj lokaciji na Trgu žrtava fašizma 14 u Zagrebu 널 사랑하지 않아. U tradicionalnom terminu od 10-18 sati gosti i posjetitelji mogli su pogledati izložbeni dio u prizemlju, potrošiti malo (ili malo više) novca u burzovnom dijelu Susreta u podrumu ili popiti kavu i popričati s istomišljenicima o željezničkom modelarstvu i ostalim aktualnostima 다운로드.

Tema Susreta je bila „Retro“. U vitrinama su izloženi modeli željeznica, njihova pakiranja i ostali modelarski pribor koji zadovoljava samo jedan, „oldtimerski“ kriterij – da je starije od 30 godina 다운로드. Bilo je tu izložaka u kojima je još bilo blata od zadnje poplave Save u Zagrebu, lokomotiva na pravu paru starijih i od naših najstarijih članova, „friških“ kataloga iz 1964 레고 어벤져스 게임. i – izvan vitrina J – modelara svih godišta.

Izložbu smo ovaj put koncipirali na drugačiji način. Obzirom da od velike izložbe u Tehničkom muzeju u travnju nije napravljen niti jedan novi modul, odlučili smo izložiti makete i usmjeriti fokus publike na samostalne makete i mogućnosti koje one nude 다운로드. Izložene su bile klupska N i Z maketa, N maketa Dubravka Kuhte, H0 maketa Marija Slavičeka, „pizza“ H0e maketa Berislava Komca i N maketa Leona, Dražena i Velimira Kampanella 다운로드. Željko Halambek je „izvan konkurencije“ izložio model kolodvora i vlaka „Samoborčeka“.

Posebno ističemo izlaganje H0e makete „Ćiro“, koju su iz Kluba preuzeli Dražen Bijelić i Željko Halambek, rekonstruirali je i sada odlično „vozi“ 다운로드. Ivan i Želimir Šinko su izložili (bivšu klupsku) TT maketu, koja je također rekonstruirana u staničnom dijelu. Na taj način je provedena odluka Skupštine Kluba od lipnja 2009 후아유 다운로드.

Za „velika“ mjerila ovaj puta su odgovarali kolege iz Pluramaksa (www.pluramaks.com), koji su prikazali svoj asortiman vlakova u sustavu IIm (mjerilo 1:22,5) upravljanih radio kontrolama.

Vidimo se u svibnju 2010.! (DV)

Comments are closed.

Copyright © 2022 KZMZ. Designed by zagreb235.