Klupska maketa

Klupska maketa

7. rujna 2015.
/ / /
Comments Closed

Maketa dimenzija 3,0×1,3m u mjerilu H0 1:87 prikazuje period 60/70-tih godina.

To su vremena kad su se kuće radile na kredite, a gastarbajteri u svom novom Opelu svaki drugi vikend dolazili kući i ženicu razveselili s nekim novim kućanskim aparatom, željezničari Titu poklanjali lokomotive, a radnici direktorima televizore, na crkvenom zemljištu obavezno su se gradila nova naselja 다운로드. Gradnjom industrijskih pogona ostvarivale su se nove radne pobjede proletarijata, a udarničkim radom dobivale su se medalje. Gdje je u jednom takvom perspektivnom naselju centar svijeta bio društveni odnosno sindikalni dom i jedan jedini, ali vrijedan opskrbni centar, a ispred naravno, parkirani “fićeki” 다운로드.

Tu negdje bio je i naš uskotračni vlak, “Ćiro”, kako ga je podrugljivo nazvao narod. Danas ga više nema. Ostale su samo zarasle trase pruge dwg trueview 2019. Danas kada gotovo svatko ima auto, mi smo se maketom željeli vratiti u vremena dok je još željeznica nešto značila.

Na maketi prevladava uskotračna pruga 760 mm (H0e) u obliku osmice sa dvije povratne petlje i dva kolodvora 다운로드. Na jednom kolodvoru se veže sa prugom normalnog kolosijeka 1435 mm (H0), a na drugom kolodvoru sa rudarskom željeznicom 600 mm (H0f), gdje je i teretna žičara 일 빵빵 다운로드. Maketa je koncipirana tako da sa jedne strane prikazuje rudnik sa separacijom, a sa druge strane naselje.

Na maketi su svojim radom doprinijeli slijedeći članovi kluba:

Dražen Bijelić
Željko Halambek
Berislav Komac
Damir Orešković

« od 2 »

Comments are closed.

Copyright © 2022 KZMZ. Designed by zagreb235.