G. Stjepan Briški, prvi predsjednik KŽMZ, čestita nam 49. obljetnicu Kluba

G. Stjepan Briški, prvi predsjednik KŽMZ, čestita nam 49. obljetnicu Kluba

8. siječnja 2018.
/ / /
Comments Closed

”U okviru jesenske priredbe na Velesajmu 1968. godine održana je i izložba Narodne tehnike Hrvatske. Izložena je bila i funkcionalna maketa malih vlakova. Pobudila je izuzetan interes posjetitelja Velesajma i to mi je bio poticaj da pokušamo organizirati sve zaiteresirane građane za male željeznice.
Tako sam za 8.siječnja 1969. godine uputio poziv nekolicini, meni znanih, interesanata. Na veliko iznenađenje, pored pozvanih došlo je još oko pedesetak ostalih građana. Nekoliko uvodnih riječi bilo je dovoljno da svi aklamacijom prihvate osnivanje udruge željezničkih modelara.
Prostorije za rad dobili smo na tavanu Društva Narodne tehnike ‘Gornji grad’, Tita Brezovačkog 6. Režijske troškove preuzeo je Auto-moto klub ‘Gornji grad’ i tako smo odmah počeli s radom. Članovi su se prihvatili posla, uredili tavan i sagradili klupsku maketu. Nažalost, prilikom bombardiranja razorene su i naše prostorije. Pomogla je Gradska zajednica tehničke kulture i Klub je nastavio rad u Ilici 53a.
Od osnutka, pa svih proteklih 49 godina, Klub je imao zavidnu aktivnost i zato svim bivšim i sadašnjim članovima zahvaljujem i čestitam 49. godišnjicu Kluba željezničkih modelara Zagreb. Sretno i dalje!
Prvi predsjednik Stjepan-Braco Briški”
Zahvaljujemo g. Briškom na čestitci i želimo mu da u dobrom zdravlju dočeka iduće godine naš veliki jubilej – pola stoljeća djelovanja Kluba željezničkih modelara Zagreb.

Comments are closed.

Copyright © 2019 KZMZ. Designed by zagreb235.