Otvorena je izložba u povodu 50. obljetnice Kluba željezničkih modelara Zagreb

Otvorena je izložba u povodu 50. obljetnice Kluba željezničkih modelara Zagreb

31. svibnja 2019.
/ / /
Comments Closed

U petak 31. svibnja 2019. u 12 sati svečano je otvorena izložba u povodu 50. obljetnice Kluba željezničkih modelara Zagreb u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Izložbu je pozdravnim govorom otvorila ravnateljica muzeja Markita Franulić. Predsjednik Kluba željezničkih modelara Zagreb Krešimir Šurina evocirao je uspomene na početke Kluba i dugogodišnje djelovanje. U ime Zagrebačke zajednice tehničke kulture prisutnima se obratio Jadranko Baturić, koji je istakao zasluge Kluba u promicanju modelarstva i tehničke kulture.

Nakon uvodnih govora uslijedila je dodjela priznanja zaslužnima za dugogodišnje djelovanje u Klubu i za doprinos razvitku željezničkog modelarstva. Povelju Zagrebačke zajednice tehničke kulture, koje je u ime ZZTK uručio Jadranko Baturić, primili su osnivači i dugogodišnji članovi Kluba Stjepan Briški, Davor Čuturaš, Vladimir Hervoj, Radoslav Karleuša, Lucijan Koržinek, Dubravko Kuhta, Dragutin Staničić, Josip Stipičević, Vjekoslav Suton, Krešimir Šurina, Borna Turk i Davor Vinčić. Od Kluba su priznanja za dugogodišnju uspješnu suradnju dobili Iva Bagić, Jadranko Baturić i Tomislav Stipanović iz Zagrebačke zajednice tehničke kulture, ravnateljica Tehničkog muzeja Nikola Tesla Markita Franulić i koordinator aktivnosti na izložbi Tomislav Stipanović. Priznanja i zlatne značke Kluba željezničkih modelara Zagreb primila su 32 člana. U ime svih koji su primili priznanja zahvalio je Stjepan Briški, prvi predsjednik Kluba.

Nakon otvaranja izložbe priređen je skromni domjenak s tortom posvećenom 50. obljetnici Kluba, a ubrzo su stigli i prvi posjetitelji.

Comments are closed.

Copyright © 2019 KZMZ. Designed by zagreb235.