27.3.2013. – Izložba „Vlakovi za velike i male“ u Etnografskom muzeju u Zagrebu

27.3.2013. – Izložba „Vlakovi za velike i male“ u Etnografskom muzeju u Zagrebu

6. rujna 2015.
/ / /
Comments Closed

U sklopu izložbe „Svijet igračaka“ koja se u Etnografskom muzeju u Zagrebu održava u terminu 1.12.2012. – 31.5.2013., KŽMZ je organizirao prigodnu osmodnevnu izložbu „Vlakovi za velike i male“, održanu od 9.3 다운로드. do 17.3. s radnim vremenom od 10 do 18 sati.

Nekoliko tisuća posjetitelja je uživalo u našim modelima, maketama, vrtnoj željeznici i žičari koja je neumorno prolazila iznad glava velikih i malih 쥬라기월드 폴른킹덤 무료 다운로드. Kamera u maloj LGB parnjači povećala je atraktivnost vožnje vlaka za svu djecu, jer se na televizoru na suprotnom zidu moglo vidjeti kako lokomotiva vozi 다운로드.

Na jednom od zidova bila je diorama – „3D“ slika vlaka na mostu iznad kanjona, a na drugom se prikazivala projekcija DVD-a s maketama naših članova 다운로드.

U 8 vitrina izložili smo ogroman broj modela svih mjerila, od 1:220 do 1:22,5, od onih starih preko 100 godina do najnovijih modela vlakova velike brzine 다운로드.

Izlagali su: Branislav Strižić, Ninoslav Kratina, Oliver Tržok, Davor Vinčić, Vjekoslav Suton, Radoslav Karleuša, Vladimir i Darko Hervoj, Robert Šlais, Dragutin Staničić, Siniša Dujmović, Renato Bašnec i Matej Kinčić 다운로드.

Bio je tu i drveni most, koji je po američkom predlošku s „Divljeg Zapada“ napravio naš vrijedni Dubravko Kuhta 다운로드.

Ni ovog puta nije izostala vitrina s izlošcima iz povijesti željeznice na našim prostorima, s puno modela vozila “Hrvatskih željeznica”, te malim izborom memorabilija iz kolekcije Dragutina Staničića 다운로드.

Kao i puno puta do sada, i ovaj puta smo imali uspješno gostovanje kolega iz Hrvatske udruge vojnih minijaturista (HUVM), koji su najavili i novo izdanje “Crne Kraljice” za jesen 다운로드.

Jedan cijeli zid prekrili smo modulima, a konačno se nazire i kraj radova na „Drvograd“ petlji Marija Slavičeka koja je ovaj puta vozila besprijekorno 확밀아 다운로드.

Zahvaljujemo se susretljivim djelatnicima Etnografskog muzeja, prvenstveno gospođama Iris Biškupić-Bašić i Mirjani Drobina s kojima je bilo zadovoljstvo surađivati, nadamo se ne i zadnji puta. Hvala i svim našim članovima koji su dežurali osam dana, te utrošili svoje slobodno vrijeme na pripremu i raspremanje izložaka, njihov prijevoz i slaganje.

Izložba je bila odlična, za Klub se je čulo i na televiziji i na radiju, ali najbitnije je bilo da je veliki broj djece dobio priliku vidjeti i voziti male vlakove, što će ih – nadamo se – privući našem hobiju!

« od 3 »

Comments are closed.

Copyright © 2022 KZMZ. Designed by zagreb235.