Školica 14.11.2009 – zakucavanje pruge

Školica 14.11.2009 – zakucavanje pruge

8. rujna 2015.
/ / /
Comments Closed

Dan poslije petka 13. dečki su bili dobre volje. Došlo ih je 8. Nakon početnih pretresanja aktualnih tema (svinjska gripa i Domino day) lagano se krenulo na posao 다운로드. Ali danas smo svi nekako bili usporeni, pa smo već na početku osjećali da ćemo danas više pričati nego raditi J – kako klinci, tako i mi voditelji 안젤리크 다운로드. No dobro, bitno da nam je svima skupa zabavno provesti subotnje jutro.

Po planu, danas smo trebali raditi elektrifikaciju pruge, kućica i javne rasvjete (što god to značilo) 다운로드. Ali mi nismo u toj fazi pa smo radili ono što nam je sad jednostavno došlo na red, a to je zakucavanje tračnica. A ako ostane vremena, počet ćemo planirati i kućice 워크 맵 다운로드.

Prvo smo stavili podlogu koju smo prošli puta ispilili i pofarbali, a onda smo po tko-zna-koji-puta (nadamo se zadnji) u ovogodišnjoj školici, iz kutija izvadili tračnice i spojili ih u krug 다운로드. Nakon toga smo se dogovorili da čavliće prvo postavimo na mjesta, onda da će Kristijan velikim čekićem malo zakucati čavao „tek toliko da primi“, a onda budu ostali „specijalci“ malim čekićima zakucavali do kraja 이상한사람 다운로드. Tako je i bilo. Ali eto vraga! Ustanovili smo da smo na 3 mjesta jednostavno krivo spojili tračnice. A ništa, moramo ih dizati i složiti kako treba 시빌액션 다운로드. Nakon što smo gotovo cijeli krug morali dizati i ponovo zakucavati (nismo to baš skroz savršeno napravili, sreća da ovo mjerilo ima veliku toleranciju J) 다운로드. U svakom slučaju, vrijeme je bilo za jedan od „povijesnih trenutaka“ ovogodišnje školice – prva probna vožnja. Kristijan se popeo pod krov i skinuo ogromnu kutiju sa ICE-om i vožnja je mogla početi 다운로드. Vozi savršeno, ipak smo dobro obavili ovaj prvi dio posla.

Pauza je brzo došla, a pošto smo imali laptop jer smo mi voditelji pokušavali skinuti fotke sa Berinog mobitela, dobro je došao dečkima da im pokažemo kako se traže lokomotive po e-bayu 다운로드. Roditelji oprez – skrivajte kartice J! Naravno, neki su iskoristili priliku što im je Internet pri ruci i skočili na brzaka na Fejs – pokušali smo doznati da li se moraju javiti curama, ali nisu se dali…

Kako smo i rekli na početku, danas smo svi bili malo usporeni, pa se i pauza malo odužila. No, prvo smo “morali” ponoviti probnu vožnju jer ju Leon i Matej (današnji logističari) nisu vidjeli jer si baš išli po fornetiče i sokove. Opet se Kristijan pentrao, skidao ICE i ponovili smo vožnju. Nakon ponovljene vožnje, mogli smo sve polako pospremati i krenuti na sljedeću fazu izgradnje. Dogovorili smo da će to biti planiranje i izgradnja kućica. Na maketi ćemo imati tri građevine: željezničku stanicu, školu i mlin. Stoga smo ekipu podijelili na tri projektna tima. Najstariji su voditelji projekta. Nakon početnog dogovora, moglo se krenuti u planiranje. Na tri stola, tri projektna tima, marljivo su počeli čavrljati o svom projektu. Za inspiraciju su im poslužili Fallerovi katalozi. I vrlo brzo je svaka ekipa pronašla svoj oblik koji žele napraviti, pa su već pali i prvi jednostavni nacrti. Do sljedećeg puta, Borna je obećao da će nacrtati 3D modele svake od građevina. Borna, nemoj zaboraviti na obećanje!

Sljedeći puta dakle počinjemo raditi građevine. Dogovorili smo da ćemo prvo napraviti modele od papira ili kartona, onako samo proforma, da imamo osjećaj koliko će nam prostora zauzeti na maketi. A ne zaboravite, “sljedeći puta” nije sljedeća subota, nego ona za dva tjedna. Naime, sljedeća subota je rezervirana za naš redovni klupski susret – svi školarci su najavili dolazak!


Postavljanje pruge

Zakucavanje pruge

I ponosno pokazujemo prvu probnu vožnju

Comments are closed.

Copyright © 2022 KZMZ. Designed by zagreb235.