Uz susret modelara u Zagrebu – modeli inženjera Horvata

Uz susret modelara u Zagrebu – modeli inženjera Horvata

6. prosinca 2015.
/ / /
Comments Closed

Posjetitelji XX. susreta modelara u Zagrebu mogli su u izložbenim vitrinama primijetiti rukom rađene modele uz koje je pisalo da ih je izradio Oto Horvat 은하영웅전설 6 다운로드.

Oto Horvat (Virovitica 1909. – Zagreb 1978.) je bio diplomirani inženjer strojarstva. Diplomirao je na Strojarskom odjelu Tehničkoga fakulteta u Zagrebu 1932 다운로드. godine. Među ostalim radio je u više tvornica i institucija u Zagrebu, Velikom Bečkereku (danas Zrenjanin), Osijeku i Novom Sadu, te bio ravnatelj Tehničke škole u Zagrebu 다운로드. Napisao je djela ”Mehanička tehnologija materijala za gradnju strojeva” i ”Mala mehanička tehnologija”, koja su činila osnovu naobrazbe brojnim naraštajima stručnjaka toga područja 토이스토리2 다운로드.

Oto Horvat se okušao kao željeznički modelar tijekom prve dvije-tri nakon Drugoga svjetskog rata u Novome Sadu, kao tehnički direktor poduzeća Novkabel rpm 의존성. Modele je izradio od limenki konzervi UNRRA-e (ne računajući tračnice, pogonske i druge elemente) i to primjenom Märklinovog sustava, nadajući se da će pobuditi zanimanje za izgradnju tvornice “vlakića” za djecu 어도비 무료 다운로드. Od serijske proizvodnje nažalost nije bilo ništa, ali su Horvatovi modeli očuvani kao jedinstven primjer samogradnje u željezničkom modelarstvu.

(Foto: Goran Džepina)

 

Comments are closed.

Copyright © 2022 KZMZ. Designed by zagreb235.